EFEKTY REALIZACJI POPŻ PODPROGRAM
EFEKTY REALIZACJI POPŻ PODPROGRAM
PODPROGRAM 2019 – efekty
-
………………………………… [nazwa OPL] z terenu województwa dolnośląskiego przy współpracy Bankiem Żywności we Wrocławiu realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.
-
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
-
warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
-
skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane);
-
mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
-
mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju);
-
cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy);
-
tłuszcze (olej rzepakowy);
-
dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do …….. osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa dolnośląskiego.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o …….. ton żywności;
o …….. paczek żywnościowych;
o …….. posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2019 dla ……….. osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono ……. warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
-
-
-
-
-
edukacji finansowej - ….. spotkań dla …… uczestników;
-
żywieniowo dietetycznych - …… spotkań dla ……. uczestników;
-
kulinarnych - …… spotkań dla ……. uczestników.
-
-
-
-
email: mszklarska@ops.niemcza.pl , w dniu: 30‑06‑2018 14:15:34
email: wbe@um.niemcza.pl tel.:74 8376 265 fax: 74 8376 280 , w dniu: 30‑06‑2018 14:15:34
Lp. | Rodzaj zmiany | article-history-date-create | Wytworzono przez | Wprowadzono przez | Akcje |
---|